mirandam

Kvoten blir som et imaginært fengsel

 • Publisert: 13.03.2017, 09:40
 • Kategori: Tanker
 • Hei! 

  Jeg vet at de aller fleste er lei av debatten rundt fraværsgrensen, men jeg vil likevel bare komme med et lite bidrag selv :)


  Problemet med fraværsgrensa er at den er laget av «hvite menn som pusher 50».  Menn som sitter inne på kontorene sine og drikker den samme sure kaffen hver dag. Menn som klapper seg på skulderen for å ha satt noen på plass. Menn som mener at ungdom i 2017 er late. Så late at vi rett og slett blir tvingt inn i klasserommene.

  Det er synd at vi som elever må ta på oss oppgaven og se på det større bildet. 10%- kvoten er nøkkelordet i debatten om fraværsgrensa. Den fungerer slik: det er 10% udokumentert fravær i HVERT fag. Altså ikke et samlet totalfravær. Det kvoten gjør er å tvinge alle som en inn gjennom dørene på skolen hver dag, selv om de er syke, har vondt i hode, har mageknip eller er slitene av alt og alle.

  Fraværsgrensa skaper frykt bland elever, og at den frykten som er skapt er helt bak mål. Skolen burde være et sted for alle og enhver. Et sted hvor folk respekterer og inkluderer. Bruddet i fraværsgrensa er at elevene føler at de på skolen. Skolen respekterer ikke at man kan ha dårlige dager, og skolen inkluderer ikke når elevene som er samlet i et klasserom helst ville vært alle andre steder. Inkludering gjelder ikke bare for elevene mellom seg, men også selve skolen. Hvis halve klassen sitter med vondter og snufsete neser, så hjelper ikke det på læringsmiljøet. Som igjen gjør at skolen ikke respekterer de friske elevenes arbeidsmiljø.

  Konseptet med grensen er å ta fatt i skulkere, de som ikke vil være på skolen. Men skal jeg fortelle deg en liten hemmelighet? Skulkere vil alltid være skulkere, som vil si at de vil finne måter å danse seg rundt en 10%-kvoten.

  Fraværsgrensa er et godt omdiskutert tema, og det er det god grunn til. Mister du 4 dobbelttimer (6 klokketimer) i et 56-timersfag, da er du ute å kjøre. Grensa gir ikke frihet, den gir ikke trygghet og den gir hvertfall ikke motivasjon.   

  - Miranda

 • Publisert: 13.03.2017, 09:40
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits