mirandam

Meg selv, mitt og mine behov

 • Publisert: 13.03.2017, 18:55
 • Kategori: Tanker
 • Hei!

  Du våkner, ser deg selv i speilet, og tenker «Uff, går det ann å se så dårlig ut?». På badet ser du deg enda en gang i speilet, men denne gangen tenker du «Hva skal jeg ha på meg idag?». Livets store spørsmål altså! På rommet ditt står senga å skriker til deg at du må komme og legge deg igjen, men du har såpass stor viljestyrke at du ikke gjør det. Tanken på hvordan du idag skal presentere deg for verden har ligget å kokt bak i hodet de siste minuttene. Klesskapet slås opp, og plutselig kommer du ikke på hva det var du skulle ha på. Du føler deg relativt irritert over deg selv, og går for favorittbuksa og en genser. Livets store problemer altså. Frokosten står for tur, og du ser at det bare er nok egg til deg. Sier du ifra til de andre eller ikke? Nei, de får finne seg noe annet, og de er jo ikke glad i egg heller. Før du går ut døra har du nok passert et speil flere ganger, men likevel må du bare sjekke den aller siste gangen før du går. 

  Jeg mener helt ærlig at neste generasjon kommer til å bli for selvopptatte til at ord som ligner på «samarbeid» blir fraværende. For mange tenker allerede at «meg selv, mitt og mine behov» er det aller viktigste i verden. Med den innstillingen kommer samfunnet til å utvikle seg til å bli altfor egoistisk. Vi lever uheldigvis i et overflodssamfunn og når man ser på det virker det ikke som det blir endret med det første. 


  Ved å gi ungdom sjokkerende eksempler på hverdagen deres, kan føre til å tenke bredere. De vil tenke framtid, at det ikke kan være sånn. Og det er nettopp det vi må få alle til å forstå. Vi som lever akkurat nå kan leve av oljefondet, men vi må tenke fremover. Ikke bare tenk at barna dine skal ha det bra, tenk enda lengre. Barnebarna dine skal også ha det fint, og barna til barnebarna. Vi må åpne øynene, og innse at samfunnet ikke kan bli en stor sverm av selvopptatte drittunger. Se på det sånn at; alle tenker sitt, men ingen tenker sammen. Vi er den kommende generasjonen, vi må gjøre den forskjellen ingen tørr å gjøre nå. Samfunnet må være et samlepunkt for alle og en hver, ikke deg selv, ditt og dine behov! 

   

  - Miranda

 • Publisert: 13.03.2017, 18:55
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits