mirandam

Når man faktisk har kjærlighetssorg

 • Publisert: 14.08.2017, 01:38
 • Kategori: Tanker
 • Hei!

  Lenge siden sist? Bare litt. Og på den lille tiden har det skjedd mye. Mye spennende, gøy, morsomt, men også trist. Hva skal jeg si? Kjærlighet suger? Ja, la oss starte der. Kjærlighet er en ting som blir altfor "romantisert", jo man hører og ser den "triste kjærligheten" også, men ikke i like stor grad. Den "jeg elsker å være med denne personen, jeg føler blomsterenger spire inne i magen, jeg ser enhjørninger som rir over regnbuene, hodestupsforelsket" kjærligeheten. Den kjærligheten fucker med synet mitt hvertfall på hvordan kjærlighet er. 

  Jeg ser alle disse søte parrene på instagram, og tenker at jeg også vil ha det. "Så søte skal (den fremtidige) kjæresten min og jeg være." Jeg hadde sjansen til å gni det inn, til å vise han fram som et trofe, til å legge ut søte "couple goals" bilder, men nei. Så langt skulle jeg ikke få lov til å oppleve den kjærligheten, dessverre. Det er bare en rar ting, hvordan du kan møte et menneske, en fremmed person, og tenke "det er noe ved deg som gjør at jeg vil bli mer kjent med hvem du er". Tanken i seg selv er ikke rar, for det er som oftest sånn man får venner, men å dra tanken enda lenger og la den vandre over broen mellom vennskap og det å bli kjærester. Om man krysser broen for tidlig så blir mange ting på den andre siden ofte.. komplisert. I bunn og grunn er det ikke så komplisert om man ser det fra et annet perspektiv, men når man står der selv, så blir man helt blind, for personen du krangler med er også personen du stoler aller mest på  i hele verden. 

  ... i hele verden. En person liksom. Er det meningen å gå igjennom flere forskjellige typer mennesker før du faktisk får lov til å møte "sjelevennen" din? 

  Dette betyr vel at jeg er tilbake, kanskje (?)

  Håper hvertfall at noen vil lese litt av mitt meningsløse liv igjen :D

   

  - Miranda 

 • Publisert: 14.08.2017, 01:38
 • Kategori: Tanker
 • 1 kommentarer
 • En naturlig pause

 • Publisert: 07.04.2017, 15:03
 • Kategori: Tanker
 • Hei!

  Fraværet mitt fra bloggen de siste dagene har ikke vært fordi jeg har «skrivesperre» igjen, men fordi jeg rett og slett har vært på en liten ferie. Mamma, lillebroren min og jeg dro innover til Oslo, nærmere sagt Hjortnes-«brygga» hvor Color Line ligger. Vi benyttet oss nemlig av en av de gratiskupongene man får på VIC hvis du kjøper noe over en viss sum. Oslo ? Kiel tur. Det er jeg så glad for at vi gjorde!

  Det var ikke bare for å benytte seg av kupongen, men også fordi min kjære mor hadde bursdag på tirsdag. Så dette var hennes bursdagsgave til seg selv og oss. Vi gjør henne så stolt og hun ville vise hvor stolt hun faktisk er. Turen var absolutt verdt det og vi storkoste oss!


  Hele turen var kjempe artig. Servicen var helt utrolig og maten var til å dø for. Noe som gjorde både mamma og meg til å føle oss litt spesielle var en veldig kjekk og hyggelig kelner opp i baren, helt øverst og helt fremst i båten. Vi dro opp dit på mandagen og fikk kongeplasser til å se på de søte, gamle parrene som danset til klassikerne. Der jeg satt og så på disse dansende pensjonistene så tenkte jeg for meg selv, og jeg tror jeg sa det til mamma også, at sånn vil jeg også ende opp. Jeg har lyst til å få meg en mann som vil dra meg med opp på dansegulvet og få meg til å føle meg ung igjen, etter alle de årene.


  På tirsdagen, mammas bursdag, startet vi hele dagen med å gi hun noen smågaver på lugaren. En av tingene var faktisk ganske artig, det var en boks, sånn som Red Bull, men den var gull med Prinsesse Leia på. Kom et lite glis da. Ellers så ordnet vi oss fordi da skulle vi jo ut og gjøre hovedaktiviteten, nemlig å være i Kiel. Det var helt nydelig vær. Sol og 15-16 grader. Vi spiste en skikkelig god frokost på kjøpesenteret der, og så var vi i gang. Shopping for alle penga. Jeg klarte seriøst ikke å finne meg noe som helst som jeg ville ha. To ting var det jeg hadde lyst på; en skinnjakke fra H&M og en eller annen sekk. Uten å tenke meg om hadde jeg susa bort en hel time inne på H&M uten noe hell. Møtte mamma og Teodor igjen og gikk litt rundt i butikker sammen. Vi måtte være tilbake på båten hvertfall 13.45 (merk at det tar rundt 10 minutter å gå bort) og 13.18 bestemmer vi oss for å kjøpe donuts.  Der tok de bare cash, så vi måtte rushe opp i 2. etasje og ta ut penger, rushe ned igjen, bestille og komme oss bort. 13.42 hadde vi kommet oss gjennom «billettkontrollen».

  Senere på dagen dro vi opp i badelandet på båten, Aqualand, og stoooorkoste oss. Mamma ble et lite barn igjen og syntes at sklia var noe av det morsomste. Boblebadet var også helt fantastisk. En kjapp tur innom dusjen og et par lag sminke etterpå satt vi pent og pyntelig på et av de fineste bordene på restauranten bakerst i båten. Som jeg nevnte tidligere var det helt nydelig mat. Igjen dro vi opp en siste gang i baren og fikk den samme søte kelneren. Alt i alt var mamma super fornøyd med bursdagen sin.

  På onsdag da vi kom hjem var jeg fortsatt ikke helt inne i «bloggmoduset» helt og fikk heller ikke produsert noe på torsdag. Menmen, derfor kaller jeg dette innlegget en naturlig pause, fordi det var heller ikke internett på båten (som jeg hadde på pcen hvertfall). Av og til trenger man det også. Nå er jeg tilbake og veldig klar for påskeferie.

  Håper alle får en herlig påskeferie med sol, kakao, kvikklunsj og quiz!

   

  - Miranda

 • Publisert: 07.04.2017, 15:03
 • Kategori: Tanker
 • 1 kommentarer
 • Å ha kjærlighetssorg uten å ha kjærlighetssorg

 • Publisert: 01.04.2017, 19:40
 • Kategori: Tanker
 • Hei!

  Man går rundt i en boble hvor man tenker gjennom alle samtaler dere har hatt fysisk, på Messenger, Snapchat osv. Man går og tenker på kroppsspråket til den personen. Man sammenligner hvordan han/hun oppførte seg ovenfor deg i forhold til en annen, gjerne en god venn av begge to. Man tenker og tenker og tenker. Men tankene er forgjeves, fordi personen legger ikke et minutts tanke til deg engang. Mens du alltid har han eller hun i tankene, fortsetter bare han eller hun livet sitt. Som om ingenting skjedde. Du er veldig uheldig vis dere går på samme skole eller til og med klasse, fordi da kan du, eller rettere sagt, må du se at alt går fint for han/hun, men ikke deg. Du ser lykken i øynene, latteren i smilet og gleden den personen sprer. Lykken, latteren og gleden du en gang forgudet. Du elsket det, og du elsker det fortsatt. Nesten mer enn du en gang gjorde.


  Det jeg snakker om er ikke kjærlighetssorg ovenfor en kjæreste for min del, men en venn. Det er verre å miste en god venn enn en kjæreste føler jeg. Du mister så mye mer enn bare en du ler av og med, du mister noen som står deg nært. Samtidig kan dette også omhandle en du var glad i, på kjærestefronten, men det skjedde aldri. Han eller hun sa at dere bare var venner, at dere ikke passet sammen eller rett og slett at den personen ikke var keen. Selv har jeg gått gjennom begge prosesser. Både en venn og en hva skal man kalle det? En «eks-som-aldri-var-en-eks-men-det-føles-fortsatt-ut-som-en-eks»? Vi går for det.


  Å ha kjærlighetssorg uten å ha kjærlighetssorg høres nok rart ut, men det er akkurat sånn det føles. Det er en rar følelse som jeg egentlig ikke klarer å beskrive. Det er så kompleks at man nesten bare må gå gjennom det selv for å skjønne det, og da skal jeg love deg at du skjønner hva jeg mener. Man velger ikke når det skjer, hvem det skjer med eller hvorfor det skjer, det bare skjer.

  Ha en super lørdag videre :D

   

  - Miranda

 • Publisert: 01.04.2017, 19:40
 • Kategori: Tanker
 • 1 kommentarer
 • Prestasjonsangst

 • Publisert: 31.03.2017, 15:50
 • Kategori: Tanker
 • Hei!

  Utrolig nok klarte jeg ikke å skrive noe i går heller. Denne gangen var det mer at jeg ville skrive, men turte ikke. Jeg fikk egentlig litt prestasjonsangst. Innlegget om «10 ting som gjør meg glad» fikk kjempe god respons, og da var jeg redd for at innlegget jeg eventuelt hadde lagt ut dagen etterpå ikke skulle slå an like bra. Det er en dum tankegang, men sånn er det.


  Prestasjonsangsten min kommer fram i mange situasjoner, noe som er utrolig slitsomt. Ikke bare er det slitsomt, men også irriterende. Jeg vet jo selv at alt går fint, men inni hodet mitt så tenker jeg at det er helt forferdelig. Som når jeg skal bestille en burger og frappe på Macern, jeg vet at jeg får maten, men før jeg bestiller så må jeg gå igjennom bestillingen min flere ganger inni hodet. Rett og slett unødvendig. 


  Derfor er det vanskelig å publisere ett innlegg etter at jeg allerede har fått god ros. Jeg er jo ikke den største bloggeren, og jeg får jo ikke kommentarer på alle innleggene mine. Det er en todelt tankegang, på den ene siden tenker jeg at nå som folk har sett hvor bra jeg kan skrive og formulere meg så vil de lese mer og klikke seg inn på nytt og på nytt. Mens på den andre siden så farer prestasjonsangsten gjennom hodet og sier at jeg ikke burde legge ut noe hvis det ikke er like ekte og bra skrevet. Derfor er det sinnsykt irriterende.

  Håper dere får en fin fredag og helg videre!

   

  - Miranda

 • Publisert: 31.03.2017, 15:50
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • 10 ting som gjør meg glad

 • Publisert: 29.03.2017, 18:18
 • Kategori: Tanker
 • Hei!

  Sorry fraværet igår, men følte virkelig ikke at jeg hadde noe å si. Hadde ikke skrivesperre, men det var ingenting jeg ville få ut av systemet igår. Tar derfor å lager en liten liste over ting som gjør meg glad, så kan jeg jo prøve å bruke disse tingene til en eventuelt fremtidig "skrivesperre". 


  1. Solen. Uansett om den gir fra seg varme eller om den bare henger der oppe til pynt, så elsker jeg solen. Det er kjernepunktet til alt. Fra stort til smått, høyt til lavt og ikke mist lyst til mørkt.

  2. Hestehov, hvitveis og blåklokker. Det er et bevis til alle om at sommeren er nær og vinteren er lengst mulig unna. Å se disse gule, hvite og blå klattene poppe opp på de merkeligste steder får meg bare til å smile. Som drar oss til neste punkt...

  3. ...Å smile. Smil er det vakreste i hele verden. Man får fram en side ved en person som er ubeskrivelig. Smiler jeg så ler jeg.

  4. Latter. Dette gjør meg så utrolig glad. Smil, latter og glede er en god kombinasjon. Det hele starter med en følelse. Man tenker på en ting som gjør en selv glad, smiler av tanken og legger kanskje til og med en liten latterkule på toppen.

  5. Våren. Gud av meg som jeg digger denne årstiden. Virkelig altså. Alt blir mye bedre, fordi alt kommer til live igjen etter vinterkulden. Grå, kjedelige og triste trær, busker og gress blir grønne, skjønne og fulle av blader.

  6. Venner. Gode venner som er der gjennom tykt og tynt er noe av det beste i verden. Da har du alltid noen du kan gå til, snakke med eller bare kødde med. Man har det gøy, trist, kjedelig og artig med hverandre. Jeg ønsker virkelig at alle har hvertfall en venn de kan stole helt på.

  7. Musikk. Dette kan gjøre dagen min hundre ganger bedre, tuller ikke en gang. Det finnes så mange forskjellige musikksjangere, artister og sanger at det finnes en sang til enhver situasjon man kommer i. Musikk er nesten som terapi.


  8. Å skrive. Hele livet mitt har jeg skrevet sider opp og ned. Fra dagbøker på jenterommet til argumenterende tekster i norsktimen. Det er noe med skriving som får meg til å bli mer rolig, fordi jeg vet at på slutten av Word-dokumentet så er tankene mine sortert og strukturert. Folk kan lese og forstå, de trenger ikke å høre på meg, som den dårlige fortelleren jeg er. Et Word- dokument går (nesten) aldri bort, så man kan gå fram og tilbake og få formulert seg på den måten man vil, og det syns jeg er kjempe gøy og inspirerende.

  9. Familien min. De menneskene der er hele livet mitt. Jeg elsker deg og ville gjort alt for å beskytte dem. Marius, hvis du leser dette; så ja, jeg ville reddet deg også ;D Som enhver familie går ikke alt som en dans på roser hele tiden, men gud vi er gode til å diskutere ;P Med alt til side gjør vi mye tull og tøys også, noe som jeg både liker og misliker. Uansett situasjon digger jeg jo familien.

  10. Sukkerspinn. Ut av det blå så kom jeg på dette, sukkerspinn liksom. Jeg har alltid syntes at sukkerspinn er spennende og gøy. Det har vært fascinerende å se sukkerspinnet bli laget. Du putter litt sukker i midten der også bam så har du et tårn av sukkerspinn på et blunk. Også de fargene da, og ikke minst «smakene»!    

  - Miranda 

 • Publisert: 29.03.2017, 18:18
 • Kategori: Tanker
 • 6 kommentarer
 • Sommer, sol, latter og sang

 • Publisert: 27.03.2017, 15:04
 • Kategori: Tanker
 • Hei!

  Dag nummer to med knallvær, det er ikke dårlig. Det er bare noe med å høre fuglene kvitre, sola steke, verandramøblene bli satt ut med masse puter i seg og lyset som gjør meg kjempe glad. Nå vil jeg ut å jobbe med skole for eksempel, null stress. En innlevering går så mye kjappere bare fordi det er litt varmegrader i lufta. Det er jo en vinnvinn situasjon; man blir ferdig med skolearbeidet sitt fortere + man får en liten tæneøkt. Tæning er jo noe av det kjedeligste man kan gjøre (synes jeg, for man ligger jo bare stille i bunn og grunn), så hvorfor ikke bare slå to fluer i en smekk? 

  Anbefaler alle om ikke allerede har hørt på denne sangen å høre på den! 

  Ønsker dere en super dag videre, utnytt den godt også snakkes vi senere :D

   

  - Miranda

   

 • Publisert: 27.03.2017, 15:04
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Hvor, hva og hvordan - inspirasjon

 • Publisert: 25.03.2017, 20:05
 • Kategori: Tanker
 • Hei!

  Hvor får jeg inspirasjonen min fra? Det er både et enkelt og et vanskelig svar på det. Inspirasjonen kommer fra det merkeligste stedene. Fordi jeg kan få inspirasjon av å se på et ord, en farge, et ansiktsuttrykk eller den samtale. Jeg kan se en forside på en bok å bare vite hva jeg skal skrive om. Tittelen, overskriften og fonten kan ha inspirert meg på forskjellige måter. De kan individuelt skape spirer inni meg. Et innlegg her og et innlegg der.

  Hva er inspirasjon? «Kunstnerisk inspirasjon kan defineres som den inspirasjon som stimulerer til kreativitet, driv og motivasjon til å arbeide, produsere eller skape. Åndelig inspirasjon, kan defineres som den inspirasjon som gir en følelse av indre fred, eller en form for guddommelig kontakt.» (Wikipedia). Selv får jeg en kombinasjon av kunstnerisk og åndelig inspirasjon. Det er som om den åndelige inspirasjonen åpner dører for det kunstneriske. Ved å få en følelse av ett eller annet, så kan jeg putte det inn i en tekst eller bilde. Det er det åndelige som driver lidenskapen min for å produsere.

  Hvordan skal man bli inspirert? Her vil jeg si at det er et todelt svar. Den første «metoden» er å bare åpne øynene litt mer, se deg rundt og legge merke til flere detaljer. Det er mye mer der ute som du trodde ikke gjør noe for din evne til å tenke positivt og kreativt, enn det du tror. Det bugner av fine solnedganger, grafittivegger, butikkvinduer og mennesker. Bruk det du allerede har rundt deg. Mens det andre er å sette seg mål, lage strategier og jobbe med gode intensjoner og verdier. Ikke tenk at det blir som å «planlegge livet sitt i et Excel-ark», for det er det absolutt ikke! Du bare sorterer tankene dine, og det kan gjøre det enklere å finne tilbake til ting som gjør deg inspirert. Du skaper dine egne «kroker». Krokene kan gjøre at motivasjonen for å finne inspirasjon er større.

  Må bare beklage for at jeg har vært borte i to dager, ironisk nok har jeg ikke hatt motivasjonen og inspirasjonen på topp. Derfor følte jeg for å lage et innlegg som kanskje får andre inspirerte og meg selv da ;P

  Håper dere har en super kveld videre!

  - Miranda

 • Publisert: 25.03.2017, 20:05
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Når følelsene ikke er gjensidige

 • Publisert: 19.03.2017, 20:20
 • Kategori: Tanker
 • Hei!

  Du vet når du ser en person og bare blir glad. Du vet når den personen kan få deg til å smile uansett hva. Du vet når den personen uten å vite det gjør at dagen din blir bedre. Du vet når du tror at den personen tenker noe likt som deg. Du vet når den personen har en annen person. Når følelsene ikke er gjensidige. Når du sitter igjen som et stort spørsmåltegn. Når du lurer på hva faen som skjedde.


  «Tror det er best vi bare er venner jeg.» Det er helt forferdelig å få slengt det i trynet. Du klarer ikke helt å tenke lengre enn akkurat der og da, men samtidig tenker du ubevisst over alt dere har sagt og gjort sammen. Hva betydde det for meg? Eller aller viktigst; for han? Det var ikke noe mer for han, for han var det bare lek og moro. Mens man selv sitter igjen og lurer på hvordan ting skal gå videre.

  Å svelge en kamel vil jeg si at man gjør hvis man fortsetter som venner uten noe nag. Man velger å la det passere som om det aldri skjedde. Den samtalen «husker» ingen av dere. Hverdagen går videre, på ett vis. Det er nok vanskeligst for personen som hadde følelser, fordi det er jo ikke bare å skru de av. Det er ikke en av og på-knapp. Man bygger opp følelsene, og da må man gjøre det på samme måte for å få de bort, om de i det hele tatt går bort. I lengden kan de tære på. Man går rundt å tenker at man få bort de jævla følelsene snart. Men neida, det skal man ikke få lov til. Fordi personen gjør deg fortsatt glad. Får deg til å smile og le, og du har fortsatt et lite håp. Et håp om det umulige.  


  Enda verre er å se at personen gjøre andre glad. At personen ikke bare er spesiell for deg, men andre også. Det gjør vondt fordi du innser to ting; 1. Personen vil aldri bli din og 2. Personen vil finne sin egen person. Selv om man vet dette innerst inne håper man fortsatt at personen ser et lys og innser at du er dens person. Langt inni drømmeland skjer dette. Et drømmeland som ligger langt, langt borte fra virkeligheten. Ingen andre enn deg vet adressen dit. For det er der dine drømmer og ønsker dannes. Ikke bestevenninnen din eller den personen sine drømmer. Derfor kan det være vanskelig å se realiteten, når drømmen din er så perfekt.


  Når følelsene ikke er gjensidige får man et slag i trynet som er verre enn å faktisk få et slag i trynet. Man kan ikke legge is på det og gå videre med livet. Man må stå gjennom en indre kamp med seg selv for å kunne fortsette. Ikke alle klarer å ta den kampen og gir etter. Gir fra seg alt og rett og slett gir opp. Gidder ikke å prøve engang. Bare fortsetter livet sitt med følelsene på slep.   

  - Miranda

 • Publisert: 19.03.2017, 20:20
 • Kategori: Tanker
 • 2 kommentarer
 • Sommer, sanger og steder

 • Publisert: 18.03.2017, 13:27
 • Kategori: Tanker
 • Hei! 

  Meghan Trainor - Like I'm Gonna Lose You ft. John Legend

  The Vamps, Matoma - All Night

  Jahn Teigen - Det vakreste som fins, fremført av Cir.Cuz


  Å ha lukkede øyne på bilder er alltid like gøy ;D

  Fant ut igår at det er utrolig mange fine steder å ta bilder her i Larvik! Jeg ble sjokkert jeg altså, for gud av meg det var så fint. Også tenkte jeg på en annen ting, og det er jo at se så fint de stedene er nå, og da klarer jeg bare å tenke meg hvor fint det er på sommern! Ååå, da Emily og jeg ute på disse stedene fant vi oss et nytt favorittsted til sommern. Virkelig helt idyllisk. Sitte der i sola, med musikk på høytaleren, snacks, venner og bare kose oss. Gleder meg altfor mye til sommeren nå kjenner jeg. Med en gang det blir litt varmere enn 10 grader så tenker jeg "Nå er det sommer". Ikke akkurat, menmen.

  Ha en fin dag videre folkens!

   

  - Miranda
   

 • Publisert: 18.03.2017, 13:27
 • Kategori: Tanker
 • 4 kommentarer
 • Fredagsfølelsen

 • Publisert: 17.03.2017, 19:27
 • Kategori: Tanker
 • Hei! 

  Endelig fredag folkens! Uansett om uken min har vært en dans på roser eller lego, så ser jeg alltid fram til fredager. Det er så deilig å bare vite at da får man pause. Pause fra hverdagsmaset med å farte rundt på skole, jobb, fritidsaktiviteter osv. Selv bruker jeg de fleste helgene mine på å lade opp til ny uke. Å være med venner er alltid hyggelig, ta bilder, kødde rundt og rett og slett bare slappe av. Selvom man burde legge fra seg skolearbeidet i helgene, skjønner jeg veldig godt hvordan det er å måtte sitte hele helgen å pugge. Det er kjipt som bare rakkern. Jeg husker jeg hadde en lærer på ungdomskolen som var veldig klar på akkurat det, og han pleide alltid før helger og ferier å si "Nå skal dere slappe av, virkelig bare drite i skole og kose dere". Skjønner kanskje litt bedre nå enn da hvor viktig det er, fordi man trenger pauser. 

  Istad var jeg ute å tok massemassemasse fine bilder, med kjempe god hjelp av min gode venninne Emily. Så her har jeg plukket ut de bildene som, for min del, viser hvor happy jeg er for at fredagen har kommet og at helgen har startet :D 

  Dette er min skjønne fotograf for dagen; Emily. Slenger med Instagramnavnet hennes også, så bare følgfølgfølg, @emilyovesen!

  Om dere vil få den ekstra dæsjen med fredagsfølelsen så anbefaler jeg at dere hører på Fredag - Kjartan Lauritzen.

  Ha en super fredag da!

   

  - Miranda

 • Publisert: 17.03.2017, 19:27
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Paradise betyr at våren er her

 • Publisert: 16.03.2017, 08:47
 • Kategori: Tanker
 • Hei!

  Vår. V - Å - R. «Det er vår tid til å skinne» tror jeg blomstene, gresset, trærne og buskene tenker. Fordi det er jo det, det er endelig tiden vi går inn i hvor alt blir lysere, varmere og mer fargerikt. Folk spør alltid om hva favorittårstiden din er, de aller fleste sier «Sommer, absolutt sommer». Jeg personlig elsker våren. Det er på en måte «vorset» til sommeren. Alt blir bare mye bedre og mange kommer ut av vinterdvalen sin. Til og med morgenene blir bedre, rett og slett fordi det er lyst.

  Processed with VSCO with c1 preset

  Processed with VSCO with c1 preset

  Våren er også et symbol på barndom. I mars/ april fikk jeg endelig gå med «småsko» igjen, altså joggesko. Stillongsen la vi på øverste hylle i skapet, vinterjakkene ble puttet inn i det innerste hjørnet på loftet og syklene ble tatt ut av garasjen. For meg er hvitveis, blåklokker og hestehov det ultimate beviset på at våren har kommet for å bli.

  Processed with VSCO with c1 preset

  Processed with VSCO with c1 preset

  Et nytt kjennetegn på våren for min del, nå i nyligere tid, er Paradise Hotel. Om jeg husker riktig begynte jeg å se på Paradise da jeg gikk i syvende eller åttende klasse. Det har bare blitt sånn fordi Paradise starter rundt mars, og i mars pleier snøen å smelte bort osv, men i år derimot, da kom det heller snø til Paradise :) Neida, skal ikke klage, liker våren, liker snøen og jeg liker Paradise. Enkelt og greit.

  Processed with VSCO with c1 preset

   

  - Miranda

   

 • Publisert: 16.03.2017, 08:47
 • Kategori: Tanker
 • 12 kommentarer
 • Meg selv, mitt og mine behov

 • Publisert: 13.03.2017, 18:55
 • Kategori: Tanker
 • Hei!

  Du våkner, ser deg selv i speilet, og tenker «Uff, går det ann å se så dårlig ut?». På badet ser du deg enda en gang i speilet, men denne gangen tenker du «Hva skal jeg ha på meg idag?». Livets store spørsmål altså! På rommet ditt står senga å skriker til deg at du må komme og legge deg igjen, men du har såpass stor viljestyrke at du ikke gjør det. Tanken på hvordan du idag skal presentere deg for verden har ligget å kokt bak i hodet de siste minuttene. Klesskapet slås opp, og plutselig kommer du ikke på hva det var du skulle ha på. Du føler deg relativt irritert over deg selv, og går for favorittbuksa og en genser. Livets store problemer altså. Frokosten står for tur, og du ser at det bare er nok egg til deg. Sier du ifra til de andre eller ikke? Nei, de får finne seg noe annet, og de er jo ikke glad i egg heller. Før du går ut døra har du nok passert et speil flere ganger, men likevel må du bare sjekke den aller siste gangen før du går. 

  Jeg mener helt ærlig at neste generasjon kommer til å bli for selvopptatte til at ord som ligner på «samarbeid» blir fraværende. For mange tenker allerede at «meg selv, mitt og mine behov» er det aller viktigste i verden. Med den innstillingen kommer samfunnet til å utvikle seg til å bli altfor egoistisk. Vi lever uheldigvis i et overflodssamfunn og når man ser på det virker det ikke som det blir endret med det første. 


  Ved å gi ungdom sjokkerende eksempler på hverdagen deres, kan føre til å tenke bredere. De vil tenke framtid, at det ikke kan være sånn. Og det er nettopp det vi må få alle til å forstå. Vi som lever akkurat nå kan leve av oljefondet, men vi må tenke fremover. Ikke bare tenk at barna dine skal ha det bra, tenk enda lengre. Barnebarna dine skal også ha det fint, og barna til barnebarna. Vi må åpne øynene, og innse at samfunnet ikke kan bli en stor sverm av selvopptatte drittunger. Se på det sånn at; alle tenker sitt, men ingen tenker sammen. Vi er den kommende generasjonen, vi må gjøre den forskjellen ingen tørr å gjøre nå. Samfunnet må være et samlepunkt for alle og en hver, ikke deg selv, ditt og dine behov! 

   

  - Miranda

 • Publisert: 13.03.2017, 18:55
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Mellom vinter og vår

 • Publisert: 13.03.2017, 14:50
 • Kategori: Tanker
 • Hei! 

  Parkaser, skjerf, luer, hansker, store gensere, mørke og sist, men ikke minst kulden. Vinteren i Norge er absolutt fin, jeg sier ikke det, men i år så kom vinteren på helt feil tid. Den tok over våren, og den ga oss falske forhåpninger. Hvertfall for meg, fordi selvom jeg i underbevisstheten visste at det måtte komme snø og kuldegrader til slutt, så var det fortsatt en nedtur da det kom. Vinteren skal være der i november, desember og januar. Man skal ha snø på julaften. Man skal gå og fryse litt på vei til skolen de månedene. Det er på en måte tradisjon, men ikke nå lenger tydeligvis. Global oppvarming er virkelig et problem. FNs klimapanel (IPCC) rapporterte i 2014 at forskere var mer enn 95 % sikker på at den globale oppvarmingen hovedsakelig er forårsaket av menneskelig (antropogene) utslipp av klimagasser, som karbondioksid (CO2) og metan. Hvorfor klarer vi ikke å sette en grense?
   

  - Miranda

 • Publisert: 13.03.2017, 14:50
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Kvoten blir som et imaginært fengsel

 • Publisert: 13.03.2017, 09:40
 • Kategori: Tanker
 • Hei! 

  Jeg vet at de aller fleste er lei av debatten rundt fraværsgrensen, men jeg vil likevel bare komme med et lite bidrag selv :)


  Problemet med fraværsgrensa er at den er laget av «hvite menn som pusher 50».  Menn som sitter inne på kontorene sine og drikker den samme sure kaffen hver dag. Menn som klapper seg på skulderen for å ha satt noen på plass. Menn som mener at ungdom i 2017 er late. Så late at vi rett og slett blir tvingt inn i klasserommene.

  Det er synd at vi som elever må ta på oss oppgaven og se på det større bildet. 10%- kvoten er nøkkelordet i debatten om fraværsgrensa. Den fungerer slik: det er 10% udokumentert fravær i HVERT fag. Altså ikke et samlet totalfravær. Det kvoten gjør er å tvinge alle som en inn gjennom dørene på skolen hver dag, selv om de er syke, har vondt i hode, har mageknip eller er slitene av alt og alle.

  Fraværsgrensa skaper frykt bland elever, og at den frykten som er skapt er helt bak mål. Skolen burde være et sted for alle og enhver. Et sted hvor folk respekterer og inkluderer. Bruddet i fraværsgrensa er at elevene føler at de på skolen. Skolen respekterer ikke at man kan ha dårlige dager, og skolen inkluderer ikke når elevene som er samlet i et klasserom helst ville vært alle andre steder. Inkludering gjelder ikke bare for elevene mellom seg, men også selve skolen. Hvis halve klassen sitter med vondter og snufsete neser, så hjelper ikke det på læringsmiljøet. Som igjen gjør at skolen ikke respekterer de friske elevenes arbeidsmiljø.

  Konseptet med grensen er å ta fatt i skulkere, de som ikke vil være på skolen. Men skal jeg fortelle deg en liten hemmelighet? Skulkere vil alltid være skulkere, som vil si at de vil finne måter å danse seg rundt en 10%-kvoten.

  Fraværsgrensa er et godt omdiskutert tema, og det er det god grunn til. Mister du 4 dobbelttimer (6 klokketimer) i et 56-timersfag, da er du ute å kjøre. Grensa gir ikke frihet, den gir ikke trygghet og den gir hvertfall ikke motivasjon.   

  - Miranda

 • Publisert: 13.03.2017, 09:40
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Blod, tårer og svette - på ekte

 • Publisert: 12.03.2017, 19:25
 • Kategori: Tanker
 • Hei!

  Jenter og gutter over hele landet føler et konstant press på å være «perfekte». Man skal ha en slank, veltrent kropp med klær som fremhever formene. Dette driver dem til vanvidd. Hvorfor lar vi det fortsette? 

  Samfunnet «presser og presser», men er det vi som velger og la presset komme inn på oss? Eller er det egentlig bare samfunnets skyld? Kanskje vi lar presset smyge seg inn på oss? Vil vi egentlig ha et kontant press på oss, sånn vi har noe å klage over?

  Processed with VSCO with hb1 preset
  Krav på krav på krav. Det eneste vi gjør er å skulle prestere, i alt! På skolen skjer et av de mest omtalte «pressene» - altså karakterpresset. Mange jobber dag inn og dag ut, bare for å få toppkarakterer. Hvorfor orker man det? Fordi «kunnskap er makt». Fordi man får status. Fordi man presterer godt og folk ser opp til deg. Fordi mamma og pappa forventer at man skal gjøre det bra på skolen. Fordi du ikke vil skuffe mamma og pappa. Fordi du vil åpne mulighetene dine. Fordi samfunnet mener at gode karakterer reflekterer en god arbeidsmoral, og en god arbeidsmoral er vel det alle arbeidsgivere vil ha, er det ikke det da?

  Hver eneste dag blir vi utsatt for villedende reklame. Jenter og gutter som er blåst opp på meterlange plakater, med de såkalte «perfekte» kroppene sine. De kroppene de aller fleste streber etter. Time inn og time ut på det svette og innestengte treningsstudioet, bare for å ligne på de urealistiske modellene? Hvorfor, spør du deg nok nå, vel det har seg nemlig sånn at samfunnet mener også at du skal se sånn ut. Samfunnet har skapt et helt absurd bilde på hvordan ungdom og unge mennesker skal se ut. Vi er rett og slett lettlurte. For det funker jo. Vi føler at vi se sånn ut, fordi alle andre ser jo sånn ut, ikke sant? Så det ender opp med at alle går rundt som pinnedyr med 2. verdenskrig-historien pugget i hodene sine. Det føles ikke riktig. Ikke i det hele tatt.

  Ved at vi er under et konstant press fra alle kanter kan medføre seg større konsekvenser enn folk tror. Depresjon, spiseforstyrelser, selvskading, hat mot seg selv, angst og sorg. Dette skjer innenfor (ikke alle såklart) de fire veggene på jente- eller gutterommet. Dessverre skjønner mange realiteten, fordi vi har så lyst til å lykkes i alt. Alt er ganske så mye. Alt kan være, alt for mye. Det er helt normalt at ting kan bli for mye å tenke på, og at man er i en situasjon som gjør at man føler seg hjelpeløs, men å gå ned den veien er aldri løsningen. Likevel velger både jenter og gutter å fortsette, fortsette framover mot målet. Men hva er egentlig målet?


  Blod - vi velger heller å utsette oss selv for fare, og presse oss selv framover, enn å møte veggen. Innrømme at ting blir for mye. Vi velger å la presset komme såpass under huden på oss, at vi må kutte opp huden igjen for å finne meningen med livet. For å finne oss selv.

  Svette - vi velger å trene oss i hjel, og sier at det er for å være «sunn ungdom». Kan ikke sitter her og si at alle juger, men mange løper de 5 ekstra kilometerne på tredemølla, og teller kaloriene i all mat de putter i seg, istedenfor å si ifra at de trenger hjelp. Men det er ikke så rart at folk tenker på den måten, når det eneste vi får presentert i media er syltynne modeller, med feilfrie ansikter og perfekt hår.

  Tårer - vi velger heller å gråte oss selv til søvn etter en lang, slitsom dag med skole, lesker og fritidsaktiviteter, enn å gå inn på stua til mamma og pappa og fortelle at skolen krever for mye av oss. Vi vil jo ikke skuffe mamma og pappa? De må jo få lov til å kunne skryte over at jenta eller gutten deres bare får toppkarakterer på skolen. Vi er jo tross alt mamma og pappas levende trofeer. Ikke sant? Føles rettferdig, siden de gjør så mye for oss.

  Processed with VSCO with hb1 preset
  Samfunnet påvirker oss mer enn vi aner, derfor syns jeg det er rart hvordan noen kan si at «du velger selv å la det komme inn på deg». For, nei, det er ikke sånn det funker. Vi velger ikke, vi bare er ikke sterke nok til å stå imot. Å kjempe en kamp er vanskelig nok, men når den kampen er mot deg selv, blir den enda vanskeligere. Og de som sier det, later nok heller bare som om de ikke vet hva det såkalte «presset» er for noe. For de merker jo ingenting?

  En seng er der de fleste tenåringer befinner seg 16 timer av døgnet. For de vil heller sove, enn å håndtere problemene sine. Og hvis søvn er for de svake, så er tenåringer den svakeste gruppen. Det er nesten som en avhengighet, for når man lukker øynene, så blir man borte, og virkeligheten kan ikke røre deg. Hvis ingenting var en prioritering, ville de fleste av oss ikke engang bry seg med å våkne opp.

   

  - Miranda

 • Publisert: 12.03.2017, 19:25
 • Kategori: Tanker
 • 2 kommentarer
 • #NotForSale

 • Publisert: 12.03.2017, 11:33
 • Kategori: Tanker
 • Hei!

  Moderne slaveri betegnes som slavearbeid og slavelignende arbeid som foregår i dag. Dette kan være produksjon innenfor mat, klær, bygge bransjen, helsearbeid, sex- industrien og hushjelp (au pair). I verden er det omtrent 21 til 27 millioner slaver, det er 21 til 27 millioner for mange. Hvorfor skjer dette fortsatt i 2017? Slavearbeidet burde vi ha lagt fra oss idet hele ideen om mennesker som slaver oppsto.

  #NotForSale er et prosjekt for å stoppe menneskehandel og slaveriarbeid. Her er ett par eksempler fra kampanjen #NotForSale fra nettsiden deres.  


  Jeg er selv med på å støtte denne saken, på best mulig måte. Det er absolutt ikke greit, og vi MÅ få en stopper på denne galskapen. I en sånn her situasjon føler jeg meg så liten. Jeg skjønner at jeg egentlig er ganske ubetydelig i det store bildet. Altså slavearbeidet går ikke bort bare fordi jeg linker til en nettside som er imot slavearbeid. Eller skriver et innlegg på en helt ny blogg. Men samtidig kan den lille delen jeg bidrar med her gjøre at flere folk får med seg budskapet og deler videre. Fordi det er (sånn jeg ser det her og nå) det eneste vi kan gjøre, å dele.  


  //På Karl Johan igår

  - Miranda 

 • Publisert: 12.03.2017, 11:33
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Velkommen inn i galskapen

 • Publisert: 11.03.2017, 22:46
 • Kategori: Tanker
 • Hei!

  Mitt navn er Miranda, og jeg er en 16 år gammel jente som opprinnelig kommer fra Oslo, men bor nå i Larvik. Familien flyttet nedover i 2012. Jeg går nå i førsteklasse på videregående, og har valgt å gå på medier og kommunikasjon. Veldig gøy, kreativt og utfordrende. Anbefaler på det varmeste! 

  Mine ambisjoner med denne bloggen er i bunn og grunn bare å ha et sted hvor jeg kan skrive det jeg tenker. Som en gjennomsnittlig tenåringsjente som bor i 2017 får jeg mange inntrykk i løpet av en dag, uke, måned og år. Jeg har lyst til å samle tanker, bilder, ideer og masse masse mer inn i denne bloggen. 

  Har opp gjennom årene har flere blogger enn jeg kan telle på både hender og føtter, men man må også ta i betraktning at de bloggene ble laget mens jeg var 10 til 13-14ish år. Så jeg håper virkelig at det er noen ute der som har lyst til å følge med på dette sirkuset, uansett hvordan det her ender opp.   

  - Miranda 

 • Publisert: 11.03.2017, 22:46
 • Kategori: Tanker
 • 2 kommentarer
 • hits